Stukadoors
Spuitbedrijf Kaldenbach in
Amsterdam
bedrijf aanmelden?.. Klik hier  
Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van stukadoors in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de stukadoors. U ontvangt eenmalig een email.
Contactinformatie
Naam *
Telefoonnummer *
E-mail adres *
VDiverse aanbiedingen stucadoors
VSpuitbedrijf Kaldenbach
Uw regio
Postcode *
Straat
Huisnr.
Plaatsnaam
Soort opdracht
Opties
Omschrijving
Uitvoerdatum
 

privacy
Spuitbedrijf Kaldenbach
Plantage Kerklaan 59-1
1018 CW Amsterdam

tel: 06-54777354

Extra informatie

Stukadoor of spuiter?   
Veel mensen kennen niet de verschillen tussen deze twee. Er zijn verschillen in werkwijze, product en prijs, hierbij een uitleg over de beide: 
 
Stukadoor 
 
Een stukadoor egaliseert muren die een grote ongelijkheid vertonen, de pleisterlaag kan dan ook tot centimeters dik worden. Na de stuc-laag kan elke gewenste nabewerking worden toegepast, bijv. spuitwerk, spachtelputz of een andere sierpleister, behang of verf. 
 
Spuiter 
 
De spuiter werkt op wanden die al min of meer glad zijn, zoals de behangklaar opgeleverde wanden in de nieuwbouw. Eventueel doet de spuiter bijkomend stuc-werk zoals het plaatsen van hoekprofielen of het afvullen van grote gaten of oneffenheden. De spuiter brengt een fixatielaag en egalisatielaag aan. Door zijn egaal-strakke uiterlijk is spuiten een populaire afwerking geworden. 
 
Scheuren, de misvatting 
 
Het is een veelgehoorde misvatting dat stucwerk of spuitwerk het beste pas aangebracht kunnen worden na een paar jaar. De klant zou zich gedurende die paar jaar tevreden moeten stellen met behang. Zowel de goede stukadoor als de goede spuiter brengen wapeningsgaas aan en doen er zo alles aan om scheurvorming te voorkomen. Alleen bij extreme werking in de ondergrond of in de zetting van de muren kunnen scheuren alsnog ontstaan, maar dit komt gelukkig slechts voor in slechts 0,3% van de nieuwbouwprojecten. 
 
Prijsverschillen 
 
Zowel bij stucwerk als bij spuitwerk zijn de aantallen meters, de dikte van de stuclaag en de hoeveel afdek- en afplakwerk mede bepalend voor de prijsvorming. 
Spuitwerk is voordeliger om drie redenen: 
 
- Het is een (deels-) machinale techniek 
- Het werkt met een dunnere, maar evenzo harde laag 
- Het behoeft geen extra bewerking zoals een verflaag 
 
Overeenkomsten 
 
Afwasbaar: Beide afwerkingen zijn redelijk afwasbaar. 
Hardheid: Beide producten zijn hard 
Hechting: Beide produkten hechten perfect op de muren