Stukadoors
Hans van Baal Stucadoors in
Rijsbergen
bedrijf aanmelden?.. Klik hier  
Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van stukadoors in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de stukadoors. U ontvangt eenmalig een email.
Contactinformatie
Naam *
Telefoonnummer *
E-mail adres *
VDiverse aanbiedingen stucadoors
VHans van Baal Stucadoors
Uw regio
Postcode *
Straat
Huisnr.
Plaatsnaam
Soort opdracht
Opties
Omschrijving
Uitvoerdatum
 

privacy
Hans van Baal Stucadoors
De Waterman 3
4891TL Rijsbergen

tel: 076-5968290

Extra informatie

Hans van Baal Stucadoors is gevestigd op industrieterrein "De Waterman 3" te Rijsbergen (ca. 10 km onder Breda)  Het bedrijf is in 1998 opgericht door Hans van Baal, het is begonnen als eenmanszaak en in de loop van de tijd uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waar op dit moment 10 stukadoors werkzaam zijn. 
 
Wij zijn een regionaal opererend stukadoorsbedrijf en zijn werkzaam voor zowel aannemers als particulieren.Onze werkzaamheden worden uitgevoerd door stukadoors welke stuk voor stuk een goede opleiding hebben genoten en over veel praktische ervaring beschikken. 
 
Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen op onze website, heeft u nog vragen, opmerkingen of wilt u vrijblijvend een offerte of advies, neem dan contact met ons op. 
 
Tot 15 september 2009 gold het verlaagde tarief voor woningen ouder dan 15 jaar. 
Dit is vanaf 15 september 2009 geworden, woningen ouder dan 2 jaar. 
 
2 jaar en ouder 
 
Voor de beoordeling of een woning minimaal 2 jaar oud is, is bepalend de begindatum van het bouwjaar volgens de gemeentelijke administratie op grond van de Wet Waardering Onroerende Zaken. Het bouwjaar van de woning is het jaar waarin de woning wordt opgeleverd, het begin van het bouwjaar is dan op 1 januari van het jaar van oplevering van de woning. Bij een pand dat niet vanaf het begin als woning in gebruik is geweest, bepaalt het tijdstip waarop het pand voor het eerst als woning in gebruik is genomen of de woning minimaal 2 jaar oud is. Te denken valt aan een oud monumentaal pakhuis dat tot een appartementencomplex is omgebouwd. Wanneer een woning in verschillende stadia tot stand is gekomen, moet de woning voor minimaal 50% bestaan uit delen die 2 jaar of ouder zijn. 
 
Om het 6%-tarief te kunnen toepassen moet de schilder, stukadoor of behanger kunnen aantonen dat de woning minimaal 2 jaar oud is. Hij kan dit doen met bijvoorbeeld een schriftelijke verklaring van de opdrachtgever. 
 
Verschillende bouwfasen. 
 
Als de woning in verschillende stadia is gebouwd, moet de woning voor tenminste 50% bestaan uit delen die ouder zijn dan 15 jaar. 
 
Verbouw tot woning. 
 
Voor een pand dat pas later is verbouwd tot woning, geldt de datum van eerste ingebruikneming van de woning als bouwjaar. 
 
Schriftelijke verklaring vragen. 
 
Als schilder of stukadoor moet u overigens in het bezit zijn van een schriftelijke verklaring van uw opdrachtgever dat de woning ouder is dan 15 jaar. 
 
Wat is 'een woning'? 
 
Domme vraag? Niets hoor. Er valt namelijk meer onder dan u denkt. Het gaat om 'onroerende zaken die zijn bestemd voor permanente particuliere bewoning'. 
 
Wat voor panden? 
 
Daaronder vallen ook bejaardenflats, studentenflats, kloosters (voorzover in gebruik voor permanente bewoning), tweede woning (waarvoor permanente bewoning is toegestaan). Ook in aanmerking komen (voorzover gelegen op hetzelfde perceel als de woning): garages, schuren, serres, aan- en uitbouwen, tuinhekken, en dergelijke. 
 
Wat is 'geen woning'? 
 
'Geen woning' zijn, en dus niet in aanmerking voor het lage (6%) BTW-tarief komen: afzonderlijke garageboxen, vakantiewoningen, hotels, pensions, woonboten, woonwagens, asielzoekerscentra, ziekenhuizen en internaten. 
 
'Een beetje woning' 
 
Voor panden die gemengd gebruikt worden (bijv. woon-winkelpanden), is goedgekeurd dat als de panden voor meer dan 50% voor particuliere bewoning worden gebruikt, deze geheel als woning worden aangemerkt. 
Is het gebruik als woning minder dan 50%, dan mag het 6%-tarief worden toegepast op het woningdeel. 
 
Wat is 'schilderwerk'? 
 
Méér dan u wellicht denkt: schoonmaken, wassen, ontvetten, afbranden, afbijten, opvullen, schuren en uiteindelijk schilderwerk, zowel binnen als buiten. Zeg maar alle voorbereidings- en voorbehandelingwerkzaamheden en het schilderen zelf. Niet onder 6% vallen: vervangen van kozijnen, ramen en deuren, betonreparaties, glaszetten, schuren en lakken van parketvloeren. 
U moet u steeds afvragen: zijn dit nog voorbereidings- of voorbehandelingwerkzaamheden van een schilder of niet? 
Ook behangen valt onder het 6%-tarief! 
 
Wat is 'stukadoorswerk'? 
 
Onder de 6% vallen ook alle voorbehandelings- en voorbereidingswerkzaamheden en het eigenlijke stukadoorswerk. Niet dus: plaatsen van gipswanden, betegelen, vloeren leggen, isoleren. U mag het allemaal ruim zien, zolang het maar echt bij een stukadoor hoort.

Specialiteit
  • Nieuwbouw&verbouw 
  • Onderhoud 
  • Restauratie 
  • Stukwerk,pleisterwerk 
  • Scguurwerk 
  • Sierpleisters 
  • Spackspuitwerk 
  • Lijsten&ornamenten 
  • Buiten&binnenstukwerk 
  • Verkoopmaterialen