Stukadoors
Stauro Stukadoors in
Eindhoven
bedrijf aanmelden?.. Klik hier  
Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van stukadoors in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de stukadoors. U ontvangt eenmalig een email.
Contactinformatie
Naam *
Telefoonnummer *
E-mail adres *
VDiverse aanbiedingen stucadoors
VStauro Stukadoors
Uw regio
Postcode *
Straat
Huisnr.
Plaatsnaam
Soort opdracht
Opties
Omschrijving
Uitvoerdatum
 

privacy
Stauro Stukadoors
Cornelis Krusemanstraat 17
5642AG Eindhoven

tel: 040-2810351

Extra informatie

Sinds jaar en dag worden wanden verfraaid met een of andere vorm van stukwerk.  In de oude Griekse en Romeinse tijd werd er veelvuldig gebruikt gemaakt van diverse technieken om zo wand verfraaingen van ongekende kwaliteit te maken. 
11000 Jaar geleden werd gips al gebruikt voor het maken van wanden en vloeren in het oude Jericho. 
Gips is momenteel een van de meest gebruikte materialen voor het stukadoren van wanden en plafonds. Dit is een natuurlijke materiaal die zeer goede vochtregulerende eigenschappen bevat. 
 
Wanden kunnen op diverse manieren gestukadoord worden. Voor alle andere bewerkingen dienen de wanden allereerst uitgeraapt worden. Dit is een laag die de wanden vlak maken. Hiervan kunnen de laagdikte variëren tot enige centimeters dikte. Dit is de basis voor alle verdere bewerkingen zoals schuurwerk, glad schilderklaar pleisterwerk, spachtelputz enz. 
 
WANDEN 
 
Uiteraard zijn er nog veel meer soorten stukwerk mogelijk voor de wanden zoals tadelakt, granol, betonlook enz. 
 
Alle buitenhoeken worden door ons voorzien van een metalen hoekbeschermer die in het stukwerk ingebracht wordt. Daarnaast zijn er ook buigbare hoekbeschermers, stucstops en gaasband die regelmatig toegepast worden. 
 
Reeds sinds de oudheid worden plafonds ook gestukadoord en verfraaid door middel van verschillende technieken. 
In de oude Griekse, Romeinse en Arabische wereld werd gipsen veelvuldig toegepast om de meest kunstzinnige plafonds te maken. In de Arabische wereld is een mooi voorbeeld het gesneden filigraan werken. 
 
PlafondsTegenwoordig bestaan plafonds meestal uit beton en/ of gipskartonplaat die voorzien worden van een gipsen afwerking. In de nieuwbouw wordt vaak om kostentechnische redenen gebruik gemaakt van een afwerking van spuitpleister. 
Voor een mooi plafond, met of zonder structuur, wordt er handmatig een laag gips aangebracht. Deze laag kan desgewenst afgewerkt worden als een glad schilderklare oppervlakte of als schuurwerk. Dit wordt bereikt door een gips uit te kiezen waarin een percentage zand is verwerkt waardoor een geschuurd oppervlakte wordt gerealiseerd. 
 
BEPLATING 
 
Als basis voor stukwerk wordt al sinds mensenheugenis steenachtige ondergronden of een ondergrond van lattenwerk gebruikt. Tegenwoordig wordt veelal gebruikt gemaakt van gipskartonplaat en cementgebonden beplating zoals bv Fermacell. Voor het aanbrengen van stucwerk op gipsgebonden beplating dienen deze gemonteerd te worden volgens strikte regels. Worden de regels niet in acht genomen, is de kans op scheurvorming, uit- of doorzakking en delaminatie van de ondergrond heel reëel. Heel goed moet er gelet worden om het laten verspringen van de kopsnaden, openingen tussen de langsnaden en de hart- op hart afstand van het regelwerk. 
 
Daar er zoveel fouten tijdens de montage wordt gemaakt, kunnen wij ook geen garantie op scheurvorming geven indien de beplating door derden aan is gebracht. Indien wij de beplating aanbrengen wordt er 5 jaar garantie afgegeven op het aanbrengen van de beplating.

Specialiteit
  • Stukadoorsafbouwbedrijf 
  • Wanden 
  • Plafonds 
  • Beplating